P.E.S.
Αποδοτικές Λύσεις Βιομηχανικού Σχεδιασμού
Υδρόλυση ζάχαρης με ιμβερτάση
Προσφέρουμε ένζυμo ιμβερτάσης Novozymes για πλήρη διάσπαση ζάχαρης !
Ιμβερτάση Novozymes
H Novozymes Δανίας παράγει βιομηχανικά ένζυμα, είναι παγκόσμιος ηγέτης στην αγορά βιοτεχνολογίας, κατέχει πολύ μεγάλο κομμάτι της αγοράς & από το 1925 έχει δημιουργήσει τουλάχιστον 700 προϊόντα βιοτεχνολογίας με 6.000 πατέντες. Τα ένζυμα παράγονται εντός βιοαντιδραστήρων υπό αυστηρά ελεγχόμενες συνθήκες χρησιμοποιώντας επιλεγμένα στελέχη μικρο-οργανισμών. Τα ένζυμα βρίσκουν εφαρμογές στη βιομηχανία τροφίμων & ποτών, απορρυπαντικών, δέρματος & υφασμάτων, την κτηνοτροφία & σε πολλούς άλλους κλάδους.
Το ενζυμικό προϊόν Novozymes Invertase χρησιμοποιείται για να επιτύχουμε μέγιστο βαθμό απόδοσης στη διαδικασία υδρόλυσης της ζάχαρης αποφεύγοντας τις υψηλές θερμοκρασίες που απαιτεί η όξινη υδρόλυση, ενώ παράλληλα εξασφαλίζει ότι δεν δημιουργούνται παραπροϊόντα όπως η υδροξυ-μεθυλο-φουρφουράλη (HMF). Είναι ένα φυσικό ενζυμικό προϊόν παραγόμενο από επιλεγμένα στελέχη του μύκητα Saccharomyces cerevisae. H ιμβερτάση (β-φρουκτοφουρανοζιδάση), διασπάει τη ζάχαρη (σακχαρόζη) σε δύο ίσα μέρη φρουκτόζης & γλυκόζης. Ο όρος ιμβερτοποιημένο προέρχεται από την αναστροφή (inversion) της γωνίας διάθλασης του πολωμένου φωτός κατά τη διάσπαση της ζάχαρης.
Σε πολλές εφαρμογές, το ιμβερτοποιημένο σάκχαρο είναι προτιμότερο της γλυκόζης καθώς είναι γλυκύτερο. Ποσοστό ιμβερτοποίησης 50% δίνει 20% μεγαλύτερη γλυκαντική δύναμη από το μητρικό διάλυμα ζάχαρης. Σε άλλες περιπτώσεις προτιμάται της ζάχαρης καθώς έχει καλύτερες φυσικοχημικές ιδιότητες. Οι τυπικές εφαρμογές της ιμβερτάσης είναι στη ζαχαροπλαστική (για την αποφυγή κρυστάλλωσης, την καλύτερη υφή & την αύξηση της γλυκαντικής δύναμης), τα αναψυκτικά (π.χ. στα energy drinks για άμεση παροχής ενέργειας), τη φαρμακευτική & τέλος τη μελισσοκομία (παραγωγή τροφής στη μη ανθοκομική περίοδο).
Ιμβερτάση μελισσοκομίας
Περισσότερα μπορείτε να δείτε σχετικά με μελισσοκομικά προϊόντα ιμβερτάσης εδώ
Οφέλη ιμβερτάσης
- Το ποσοστό ιμβερτοποίησης φθάνει εύκολα στο 100% (στην όξινη υδρόλυση τυπικά είναι 10%-50%)
- Η ιμβερτοποίηση γίνεται σε θερμοκρασίες 20-60°C (η όξινη υδρόλυση φθάνει τους 130°C) αποφεύγοντας τη δημιουργία παραπροϊόντων.
- Περίπου 70% μικρότερο κόστος ενέργειας
- Καλύτερη ποιότητα, καθαρότητα & γεύση του ιμβερτοσακχάρου
Χρήση ιμβερτάσης
- Λειτουργεί σε συνθήκες 20-60°C & pH 3,0-6,5.
- Προϊόν σε σκόνη σε συσκευασία ½ kg
- Τυπική δοσολογία 100-150g ανά τόνο διαλύματος ζάχαρης 60-70%.